На Дніпропетровщину із зони АТО евакуйовано 39 дітей

26.01.2015 11:13   -
Автор:

До Дніпропетровського дитячого санаторію № 2 у супроводі 3 дорослих приїхало 39 дітей з Авдіївки, яку активно обстрілюють бойовики. Невдовзі Дніпропетровщина чекає маленьких переселенців з Дебальцево, Мар’їнки та інших населених пунктів Донбасу – регіон вже приготувався прийняти до 2,5 тис дітей.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Наша задача – зробити так, щоб діти почували себе як вдома. Звичайно, ми не замінимо їм батьківське тепло. Але ми стараємося зробити все, щоб вони почували себе комфортно. Вони зможуть жити в цьому або інших санаторіях скільки буде потрібно – поки не закінчаться бойові дії», – зазначив радник губернатора Олексій Салкоч.
У санаторії діти будуть забезпечені продуктами харчування. Також тут налагоджено навчальний процес.
«У нас відкрита школа. Навчаються діти з 1 по 7 клас. Програма в повному об’ємі, при чому вчителі володіють програмами і українських, і російських шкіл. А з приводу старших дітей будемо домовлятися і водити їх до школи, яка знаходиться поряд», – розповіла завідувач педагогічної частини санаторію Марина Маслова.
Також діти будуть знаходитися під наглядом лікаря-гастроентеролога та медичного персоналу. На них чекає загальнозміцнююча дієта, вітамінотерапія та оздоровчі фізпроцедури. З гостями працюватиме психолог, адже малеча отримала величезний стрес від пережитого.
«В Авдіївці жити неможливо, – згадує Любов Костянова, що приїхала з онуком. – Кожного дня обстріли, ми сидимо в підвалах. Будинки зруйновані, снаряди потрапляють і в школи, і в лікарню. Немає ні світла, ні води».
Наразі Дніпропетровщина готова прийняти до 2,5 тис дітей з Донбасу, але ця кількість може бути збільшена.
«Як тільки формується автобус з дітьми, ми разом з працівниками міліції організуємо машину супроводу з Донецької області, на кордоні області ми їх забираємо та відвозимо в підготовлене для них місце призначення. У нас відпрацьовано графік поселення дітей – в табори відпочинку та санаторії, де вони оздоровлюють та отримують освіту», – пояснив Олексій Салкоч.