На Дніпропетровщині показали тимчасове житло для переселенців (ФОТО)

10.12.2014 12:49   -
Автор:

945 житлових модулів до кінця року встановлять у Дніпропетровську, Кривому Розі, Павлограді, Дніпродзержинську та Нікополі. Кожне містечко зможе розмістити близько 400 чоловік. Установкою тимчасового житла займаються комунальні служби та німецькі інженери. До територій, де розміщуються модульні містечка, вже підведені всі необхідні комунікації – вода, електрика, опалення, каналізація і т.п. Зараз ведеться робота по підключенню внутрішніх мереж до окремих будинків.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
У Дніпропетровську модульне містечко розташоване на житловому масиві Лівобережний-3. На останній сесії Дніпропетровської обласної ради депутати прийняли рішення про створення підприємства «Дніпро-Сервіс», яке буде опікуватися тим, щоб усі споруди утримувалися у нормальному стані. Також прийнято обласну програму надання соціальної підтримки переселенцям зі Сходу країни на 2014-2016 роки.

«Модульні містечка – це сучасне, оперативне та єдино можливе вирішення проблеми розміщення біженців. Стаціонарне житло – процес досить довгий і не кожному по кишені. А дах над головою людям потрібен саме зараз. Не залишитись просто неба – це питання їх виживання. Але побудувати модульні споруди – це пів справи. Залишити їх на розсуд переселенців та зняти з себе всю відповідальність неприпустимо. Необхідно створити повноцінні кондоминиуми з необхідною інфраструктурою та обслуговуванням. Тоді це буде дійсно завершений корисний проект, а Дніпроптеровський регіон отримає в особі біженців тимчасових, але справжніх членів нашої громади», – зауважив Євген Удод.

Нагадаємо, модульне житло для переселенців у Дніпропетровській області будується за домовленістю голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Це одноповерхові будівлі, де у кожної сім’ї буде своя спальня і вітальня. Також містечко обладнане кухонними блоками, пральнями, санвузлами з душовими кабінами, дитячими ігровими, кімнатами для навчання.