На Дніпропетровщині пройде показ-конкурс дизайнерів «Модний Етно Сезон»

03.11.2014 16:03   -
Автор:

Це буде своєрідний конкурс дизайнерів. До його участі запрошуються всі бажаючі. Тобто ті, хто відчуває у собі сили заявити про свій талант та показати, що національні етно-мотиви проявляються не лише у вишиванці та шароварах, але й втілюються у повсякденному модному одязі.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Одяг, який представлятимуть дизайнери на цьому показі, повинен бути максимально наближений до життя – якісний та зручний. Він має бути таким, щоб у людей було бажання його придбати», – сказав під час прес-конференції радник губернатора Борис Трейгерман.
Він додав, що дизайнерам, які створюватимуть колекцію, організатори запропонували додати нотку творчості. «Щоб у цих нарядах був присутній етно-стиль – те, що нас визначає як українців. Це сприйняли з ентузіазмом», – відзначив Борис Трейгерман.
Важливим аспектом цього проекту є вартість колекцій. «Це одяг буде недорогим. Ми робимо ставку на те, щоб придбати цей одяг могли люди, які мають середній рівень заробітку», – зазначив радник губернатора.
Подати заявку на участь у проекті можна до 21 листопада 2014 року. Для цього необхідно заповнити спеціальну заявку (розташована на сайті http:newevent.com.ua або на сторінках у соцмережах Facebook та «В контакте») та подати 5-10 ескізів готового одягу (або ескізів, які можуть бути виготовлені до 21 грудня) з колекцій: весна, літо, осінь, зима та вечірній наряд у сучасному етно-стилі.
Здійснюватиме відбір журі, серед якого – і відомі модельєри. У фінал конкурсу вийдуть 10 учасників, які й презентують свої колекції на модному показі.
Відбіркові тури будуть проходити у вигляді показів у торговельних центрах Дніпропетровська.
Як повідомила начальник управління розвитку споживчого ринку облдержадміністрації Маргарита Зотова, показ «Модний Етно Сезон» носитиме і благодійних характер. Гроші з проданих колекцій будуть спрямовані на допомогу солдатам, які відстоюють мир в Україні.
Проходитимуть покази у стилі Fashion Week. Потрапити на цей захід можна буде безкоштовно.
Довідка:
Ініціатори та організатори конкурсу: облдержадміністрація, Молодіжна прес-служба ОДА, Обласна молодіжна адміністрація, Молодіжний центр Дніпропетровщини.