На Дніпропетровщині посадовець вимагав майже півмільйона хабара (ФОТО)

27.02.2016 12:18   -
Автор:

Співробітники Управління захисту економіки Національної поліції в Дніпропетровській області затримали голову однієї з сільських рад Криворізького району, який вимагав у громадян неправомірну вигоду за швидке оформлення документів на право власності земельних ділянок.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу відомства.
Вказані землі повинні були надаватися громадянам безоплатно, але посадовець ігнорував норми законодавства. В його службовому кабінеті вилучили 8 тисяч гривень та 8 тисяч доларів США, які він отримав у якості частини хабара. Ще 8 тисяч доларів США очільник села отримати не встиг. Загальна сума хабара становить 448 тисяч гривень.
Під час отримання частини “винагороди” голову сільради затримали працівники поліції.
За матеріалами УЗЕ прокуратурою Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
На теперішній час вирішується питання щодо оголошення правопорушнику про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 4-х до 8-и років з конфіскацією майна або без такої.
Читайте также: ТОП-10 взяток 2015 года на Днепропетровщине.