На Дніпропетровщині фейковий ремонт котельні коштував бюджету майже 1,5 млн грн

07.01.2016 21:28   -
Автор:

На Дніпропетровщині посадовці відділу освіти райдержадміністрації оплатили за незавершену реконструкцію шкільної котельні 1,5 млн грн з бюджету.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу Національної поліції України в Дніпропетровській області.
У рамках державної програми районна державна адміністрація Дніпропетровської області проводила тендер з виконання ремонтних робіт навчальних закладів. Переможець повинен був виконати широкий спектр ремонтних робіт шкільної котельні.
По завершенню ремонту, посадовці підписали акт виконаних робіт. Заздалегідь знаючи, що виконані вони не в повному об’ємі. На підставі завіреного документу, на рахунок товариства з бюджету перераховано майже 1,5 мільйона гривень.
За даним фактом прокуратурою області відкрито кримінальне провадження за статтею 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
За попередніми підрахунками сума збитків, завданих державі, сягає майже 1,5 мільйона гривень.
Наразі правоохоронці встановлюють обсяг та якість виконаних робіт.
Під час проведення необхідних процесуальних дій буде визначена остаточна сума завданих державі збитків.