На Дніпропетровщині епідемії грипу немає, – лікарі

13.01.2016 13:15   -
Автор:

Епідеміологічний поріг на Дніпропетровщині не перевищено. Цього тижня на застуду та грип захворіли 8,7 тисячі мешканців області. Це на 1,3 тисячі менше, ніж у попередні 7 днів.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на головного позаштатного інфекціоніста департаменту охорони здоров’я ОДА Валентину Ткаченко.
Валентина Ткаченко зазначила, що поки мешканці області менше хворіють на застуду та грип у порівнянні з минулим роком. Та розслаблятися не варто. Підвищення захворюваності очікується вже наприкінці січня.
«У цьому році маємо справу з грипом типу А та В. Перший нам вже відомий. Це небезпечний вірус, який визиває ускладнення. Другий – новий, проте не такий небезпечний», – зазначила лікар.
Уберегтися від застуди та грипу допоможуть нескладні правила: треба частіше мити руки, провітрювати приміщення, робити вологе прибирання, правильно харчуватися, тепло одягатися та уникати стресів.
«Якщо ж відчули перші симптоми недугу, залишайтеся вдома та викликайте до себе лікаря. Не зволікайте з цим. Вчасне лікування грипу допоможе уникнути ускладнень», – наголосила Валентина Ткаченко.
Майже 37 тисяч мешканців області завчасно зробили щеплення від грипу та можуть не турбуватися про наслідки хвороби.
Читайте також: Дніпропетровські комунальники влаштували нелегальне сміттєзвалище