На Дніпропетровщині 3 особи попалися на хабарах поліцейському та прокуророві

24.05.2018 16:45   -
Автор:

23 травня серед затриманих опинилися: посадовець однієї з установ виконання покарання – за надання неправомірної вигоди працівникові управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції та «дует» громадян, які пропонували та надали хабар працівникові прокуратури. Загальна сума неправомірної вигоди, наданої службовим особам – 18 тисяч гривень.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу УЗЕ.
За надання хабара оперативникові обласного управління захисту економіки посадовець виправної колонії намагався уникнути проведення перевірки та притягнення його до відповідальності за порушення норм ЗУ «Про запобігання корупції».
Зловмисник пропонував 500 доларів США працівникові обласного УЗЕ за те, щоб поліцейський не складав протокол про адміністративне правопорушення у відношенні останнього.
Заступника начальника виправної установи затримано 23 травня у приміщенні одного з кафе Дніпра після передачі неправомірної вигоди у сумі 500 доларів США.
Того ж дня, 23 травня, працівниками управління захисту економіки в Дніпропетровській області спільно з Павлоградською місцевою прокуратурою було затримано двох мешканців одного з районів Дніпропетровської області.
Чоловіки пропонували прокурору однієї з місцевих прокуратур 5 тисяч гривень за пом’якшення вироку суду за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України відносно одного з них.
За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.
Наразі усі фігуранти затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.
Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю виправної установи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, інші – повідомлені про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України.
Санкція статті 369 ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4-х до 8-ми років з конфіскацією майна або без такої.