На Дніпропетровщині почне працювати «соціальне таксі»

29.03.2019 12:00   -
Автор:

Апостолівська ОТГ – єдина у Дніпропетровській області – отримала спеціально обладнаний автомобіль для перевезення людей з порушеннями опорно-рухового апарату. Тепер жителі з обмеженими можливостями стануть мобільнішими. «Соціальне таксі» – за державною програмою, яка працює в Україні з 2018 року.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА.
Автомобіль «Peugeot» оснащений усім необхідним. Тут – автоматичний підйомник, кріпленням для візків, кондиціонер, обігрівач, а також додаткові місця для супроводжуючих людину з інвалідністю.
«Соціальне таксі» курсуватиме населеними пунктами громади за графіком. Маршрут можна буде корегувати.
У 2019 році спецавто коштом держбюджету отримали 15 територіальних громад України.
Аби одержати такий автомобіль, органам місцевого самоврядування треба подати заяву до Мінсоцполітики України. Документи приймаються щороку до 1 квітня.
Розраховувати на машини можна в тому випадку, якщо на території громади проживає не менше 25 людей з інвалідністю та утворена служба «соціального таксі». Ще одна умова – утримувати транспорт коштом місцевого бюджету.