На Дніпропетровщині хабарницю затримали прямо у робочому кабінеті

25.07.2019 11:00   -
Автор:

У Дніпропетровській області на вимаганні хабара у розмірі 30 тисяч гривень викрито працівника Державної фіскальної служби. Незаконну діяльність ревізора-інспектора задокументували правоохоронці.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на прес-службу Управління захисту економіки в Дніпропетровській області.
Як стало відомо, головний державний ревізор – інспектор займалася проведенням аудиторської перевірки фізичної особи – підприємця.
Отримавши необхідну документацію для припинення діяльності суб’єкта господарювання, інспектора повідомила підприємцю, що позитивний результат перевірки «коштуватиме» 30 тисяч гривень.
При умові одержання нею визначеної суми підприємець зможе розраховувати на незастосування штрафних санкцій та одержання позитивного висновку про припинення діяльності.
24 липня поточного року правоохоронці затримали інспектора під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди у робочому кабінеті.
Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі фігурант затримана в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.