На Дніпропетровщині з тіньового обігу вилучено майже 100 тонн паливно-мастильних матеріалів

20.04.2021 20:10   -

Завдяки ефективній взаємодії ГУ ДФС у Дніпропетровській області, ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області та Дніпропетровської обласної прокуратури припинено схему нелегального збуту дизельного палива сумнівної якості, – повідомляє прес-служба ДФС області.

У ході досудового розслідування кримінального провадження було викрито групу осіб, які на території м. Дніпро організували діяльність з тіньової роздрібної реалізації нафтопродуктів.

Встановлено, що в роздріб паливо сумнівної якості продавалося за готівку, гроші, отримані від такої реалізації, ніде не обліковувалися. Відповідно, податки з них сплачені не були. 16.04.2021 було проведено санкціоновані судом обшуки в офісних та складських приміщеннях підприємства, посадові особи якого здійснювали вказану незаконну діяльність.                                                                                               

В результаті проведених слідчих дій з незаконного обігу на загальну суму 3 млн. 158 тис. грн. було вилучено близько 100 тонн дизельного палива сумнівного походження, яке реалізовувалось в роздріб без наявності відповідної ліцензії. Зразки виявлених пально-мастильних матеріалів направлені  на  експертизу щодо встановлення відповідності вимогам державного стандарту.                           

На даний час проводиться подальша перевірка щодо встановлення завданих державі збитків від реалізації паливно-мастильних матеріалів.

Досудове розслідування триває.