На Дніпропетровщині судитимуть членів ОЗГ, що завдали 3,7 млн грн збитків на ремонті їдальні для військових

28.03.2024 08:03   -

Посадові особи будівельної компанії та інженер з технічного нагляду завдали державі мільйонні збитки на ремонті їдальні для військових на Дніпропетровщині, повідомляє 49000.

Організатором схеми виявився екскерівник будівельної компанії. Для особистого збагачення він залучив до протиправної діяльності виконавчого директора підконтрольної фірми та інженера з технічного нагляду.

У 2019 році між Міністерством оборони та компанією-підрядником був укладений договір на виконання капітального ремонту їдальні на території військового містечка. Під час проведення робіт фігуранти вносили до офіційної документації завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаного ремонту. Як результат було завдано 3,7 млн грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно екскерівника будкомпанії та виконавчого директора скеровано до суду для розгляду справи по суті. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах організованою групою) та ч.ч.2,3 ст.27, ч.3 ст.28, ч. 1 ст. 366 (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) Кримінального кодексу України. Справа щодо інженера з технічного нагляду виділено в окреме провадження у зв’язку з його розшуком.

В межах кримінального провадження було забезпечено відшкодування завданих державі збитків у повному обсязі.