На Дніпропетровщині поліцейські затримали групу осіб, що займалась незаконною вирубкою лісу

24.05.2021 08:02   -

Правоохоронці Дніпропетровської області викрили злочинне угруповання, що самовільно, без усяких дозволів, вирубувало і без того нечисельні ліси нашого краю, – повідомляє прес-служба поліції області.

Зловмисники промишляли на території Павлоградського та Васильківського районів Дніпропетровської області. Під час обшуків поліція виявила склад деревини, де зберігалося понад 100 кубометрів спиляного лісу.

Для затримання членів групи 21 травня відбулася спецоперація за участі слідчих Павлоградського районного відділу поліції, працівників відділу СБУ у місті Павлограді за процесуального керівництва окружної прокуратури. Силову підтримку забезпечував полк поліції особливого призначення“, – сказано в повідомленні.

За дозволом суду, правоохоронці провели 9 обшуків на території Дніпропетровської області, а саме в м. Павлограді, с. Булахівка, м. Дніпро та с. Великоолександрівка Васильківського району. В результаті був встановлений 62-річний організатор злочинної групи та чотири його спільники.

Злочинцям інкримінують підозру у вчинені злочину, передбаченому ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.

Немає опису світлини.