На Дніпропетровщині майже 10 тисяч боржників можуть залишитися без електроенергії з 29 січня

27.01.2024 18:41   -

Уряд України зняв мораторій на відключення боржників від комунальних послуг, який діяв з початку повномасштабного вторгнення росії. Це рішення не стосується лише тих абонентів, які проживають на територіях, де ведуться бойові дії, або знаходяться в окупації. На Дніпропетровщині наразі близько 100 тисяч клієнтів мають борги за електроенергію на суму 1,5 мільярда гривень. З них майже 10 тисяч – у списках на відключення. Це ті, які мають найбільший термін та суму заборгованості, повідомляє «Наше Місто» з посиланням заяву директора компанії YASNO в області Юрія Федька в ефірі програми «Шах і Мат» на телеканалі «Відкритий».

Перші відключення електроенергії почнуться вже з понеділка, 29 січня. З боржниками ведеться попереджувальна робота з першої декади січня.

За законом, боржники мають право укласти з постачальником договір реструктуризації. Надалі борг сплачується частинами, але за умови першого внеску у розмірі 30% від суми заборгованості, і тільки протягом 6 місяців.

Крім того, заборгованість не буде стягуватися з клієнтів, які виїхали з територій бойових дій і надали документ, який підтверджує їх відсутність у будинку. Те ж саме стосується осель, які пошкоджені чи зруйновані в результаті бойових дій.

Якщо ви є боржником YASNO, ви можете уникнути відключення електроенергії, якщо:

  • Сплатите заборгованість повністю або частково.
  • Укладете договір реструктуризації.
  • Надасте документ, який підтверджує, що ви не маєте можливості своєчасно сплачувати рахунки за спожиту електроенергію.