На Дніпропетровщині викрили директора парку у привласненні 1,4 мільйонів гривень

14.06.2019 18:15   -
Автор:

Працівниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Національної поліції та обласної прокуратури було викрито та задокументовано факт заволодіння керівником одного з комунальних закладів Криворізької міської ради бюджетними коштами.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на прес-службу Управління захисту економіки у Дніпропетровськії області.
У березні 2018 року проводилися відкриті торги на ремонт парку відпочинку. З переможцем тендеру було укладено договір на проведення капітального ремонту зазначеного об’єкту на суму понад 6 мільйонів гривень. Строк виконання робіт – травень 2018 року.
Однак, при проведенні комплексу заходів правоохоронці встановили факт завищення вартості матеріальних ресурсів, які використовувалися при ремонтних роботах, що підтверджується експертним висновком. Окрім того, роботи проводилися із використанням низькоякісних будівельних матеріалів.
Таким чином, до актів виконаних робіт було внесено недостовірні дані щодо вартості та якості матеріальних ресурсів. В наслідок чого територіальній громаді міста було завдано 1,4 мільйони гривень збитків.
14 червня, за результатами проведених заходів, керівникові парку було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України.
Наразі встановлюються інші епізоди злочинної діяльності підозрюваного та інші можливі співучасники кримінального
До речі, в межах кримінального провадження поліцейськими було ініційовано перевірку компетентними органами з питань дотримання нормативно-правових актів в сфері будівництва. Як результат, виявлено ряд порушень та накладено штрафні санкції на осіб, відповідальних за технічний та авторський нагляд – 17 тисяч гривень кожному, та підрядну організацію – 293 тисячі.
Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.