На чьи фирмы из Привата вывели миллионы долларов

01.03.2019 14:15   -
Автор:

В течение двух дней народный депутат Владимир Арьев опубликовал информацию о масштабном переводе средств вкладчиков Приватбанка на фирмы, связанные с Владимиром Зеленским, который сейчас хочет стать президентом страны, и его партнерами по бизнесу.
Об этом сообщает Интернет-издание «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» со ссылкой на «zp-inform».
«Співпраця Зеленського і Коломойського стартувала на початку жовтня 2012-го. Після кількох років роботи з групою каналів “Інтер” проекти Студії Квартал-95 починають виходити на каналі “1+1”. Новина про цю подію датована 8 жовтня.

Через місяць Приватбанк видає компанії Укртатнафта, яка перебувала під контролем Коломойського, кредит на 10 мільйонів доларів. І ці події між собою пов’язані. Один день — і кошти отримує компанія Transit SA. Вона зареєстрована у Швейцарії на імена власників Привату Коломойського та Боголюбова, а також Ігоря Суркіса. Після цього гроші роблять карколомні віражі світом. Для маскування ці мільйони проганяють через рахунки кіпрського Приватбанку.

Зрештою понад шість мільйонів доларів опиняються на рахунках однієї кіпрської компанії. Вона називається Green Family Ltd. Саме вона отримала переказ, який починався з кредиту в Приватбанку в грудні 2012-го, а на початку 2013 вона засновує у Вінницькій області студію “Квартал-95”. Засновники самої Green Family — Володимир Зеленський, його партнери по Кварталу-95 Андрій Яковлєв, Борис та Сергій Шефіри, а ще — соратник Ігоря Коломойського Тімур Міндіч», — написал вчера в соцсети Арьев.
А сегодня, 1 марта, шокировал новой схемой. «Показуємо, як 41 млн $ коштів вкладників Приватбанку було виведено на рахунки коміків Кварталу 95 через кредитування пов’язаних з Коломойским компаній.
Відбулося все за стандартною для олігарха схемою розкрадання, яку розслідував Kroll після вивелення Коломойським і компанією 6 мільярдів доларів коштів вкладників та грошей, які йшли на рефінансування Банку з резервів НБУ, коли банк почав сипатися під тягарем піраміди, створеної власниками.

(…) Замаскувавши рух коштів через офшорки вони дійшли до кінцевого призначення компаній, що зареєстровані на учасників студії «Квартал 95», а саме: Андрія Яковлева, Бориса та Сергія Шефіра, Сергія Трофимова та Володимира Зеленського», — сообщает нардеп. Полный текст по ссылке.

Слов нет. Позиционирующий себя новым лицом, не таким, как старые коррумпированные чиновники, оказался замешан в таких схемах! На фоне подобных «фокусов» деньги, взятые от РФ за кинопроизводство, кажутся детскими игрушками. Можно только представить, какие схемы с деньгами вкладчиков мог бы проводить олигрх, окажись он у власти.