На честь кого перейменують центральний проспект Дніпропетровська? (ВІДЕО)

24.07.2015 23:09   -
Автор:

Це питання стало каменем спотикання серед політичних діячів, активістів, істориків та пересічних городян, передає 9 канал.
Топоніміка несе в собі велику енергетичну основу, як для міста в цілому, так і для кожного городянина, стверджують історики. Тому актуальна тема із перейменування Дніпропетровська та його вулиць підняла на вуха науковців. Особливе значення для них мають центральні вулиці, що повинні бути названі на честь людей, які зробили вагомий внесок у розвиток Дніпропетровська. Тож історики зараз ледь не б’ються за нову назву для проспекта Карла Маркса: розділилися на 2 табори — «за Яворницького» і «за Поля».
А комісія міської ради з перейменування міста та вулиць працює в напруженому режимі, кажуть у міській раді. Пройшло вже сім засідань, розглянули 258 топонімів, в тому числі — й назву центрального проспекту. З проблемою під кодовою назвою “Яворницький-Поль” члени комісії вирішили боротися, запропонувавши компромісне рішення. Проспект Карла Маркса пропонують назвати на честь Яворницького, а ще один проспект, також важливого значення — Кірова — на честь Поля.
Як наголошує в.о. керуючого справам виконкому Дніпропетровської міської ради Вадим Шебанов, обговорення комісії мають рекомендаційний характер і останнє слово вже буде за депутатами міської ради.
Читайте также: На Дніпропетровщині мало скаржаться у контакт-центр губернатора