Минулої доби терористи здійснили 5 порушень режиму припинення вогню на Донбасі

07.12.2021 09:58   -

Упродовж минулої доби, 6 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В напрямку ПІСКІВ окупанти вели вогонь зі підствольних гранатометів. В бік КАТЕРИНІВКИ, що на Луганщині, російські найманці здійснили обстріл зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. В районі ПОПАСНОЇ ворог застосував міномети калібру 82 мм та станкові протитанкові гранатомети. Неподалік ШУМІВ противник вів обстріл з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї. По наших позиціях біля МАЙОРСЬКА окупанти стріляли з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає“, – йдеться у повідомленні прес-служби ООС.

Станом на 7 годину ранку, 7 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

В День Збройних Сил України, 6 грудня, українська армія отримала нову техніку й озброєння:

  • У Харкові армійцям були передані сертифікати на броньовані автомобілі «Козак-2М1», танки Т-64, бронетранспортери БТР-4.
  • На Житомирщині відбулася передача сертифікатів на модернізований літак Су-27 з підвищеними бойовими характеристиками, навчально-бойовий літак L-39, вертоліт Мі-8 та дообладнаний за стандартами НАТО воєнно-транспортний літак Ан-26. 
  • У Краматорську командувач Операції об’єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Павлюк передав військовим сертифікати на 34 броньовані автомобілі «Козак-2М1».
  • Військовим у Києві були передані сертифікати на 13 легкоброньованих автомобілів Hummer, наданих США в межах матеріально-технічної допомоги. Ще 15 сертифікатів на такі автомобілі передали у Львові.
  • В Одесі відбулася церемонія включення до складу Військово-Морських сил патрульних катерів «Айленд» і передача сертифікатів на катери цього типу та автомобілі Hummer.