Минулої доби один український воїн отримав поранення на Донбасі

24.11.2021 08:31   -

Прес-служба ООС повідомила, що внаслідок ворожих обстрілів 23 листопада один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення.

Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли“, – сказано в повідомленні.

Загалом, упродовж минулої доби, 23 листопада, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В напрямку ЗАЙЦЕВОГО окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Біля ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКОГО російські найманці здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. В бік ШУМІВ ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу ШИРОКИНОГО противник застосовував міномети калібру 120 мм“, – уточнює прес-служба.

Станом на 7 годину ранку, 24 листопада, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українські військові звертають увагу, що окупанти і терористи намагаються приховати свої злочини на тимчасово окупованих територіях України від патрулів СММ ОБСЄ і не пускають спостерігачив на непідконтрольні Україні території.

Так, 23 листопада, у період між 09.45 і 10.00 патруль СММ, який прямував із підконтрольних Урядові України районів, прибув приблизно за 350 м на північ від південного краю ділянки розведення в районі ЗОЛОТЕ з метою проїхати до тимчасово окупованих районів. Дві особи збройних формувань РФ, прикрашені нарукавними пов’язками з написом «СЦКК», не пропустили патруль Місії, пославшись на «накази від своїх командирів». О 10.05 патруль змушений був залишити блокпост та повернутись на контрольовану Урядом України територію“, – повідомляє прес-служба ООС.

Не зважаючи на це, спостерігачам вдається виявляти військову техніку окупантів, розміщену з порушенням домовленостей про розведення озброєнь.

Так, в зоні дій так званого 2 армійського корпусу ЗФ РФ, в районі МИРНОГО було зафіксовано: танки невизначеного типу – дві одиниці; самохідні гаубиці невизначеного типу – сім одиниць“, – уточнює українська сторона.

На зображенні може бути: карта та текст