МВФ погодив виділення Україні $700 мільйонів

23.11.2021 10:33   -

Міжнародний валютний фонд погодив виділення Україні $700 мільйонів. Також там ухвалили рішення продовжити чинну програму співпраці до червня 2022 року, – повідомляється на сайті МВФ.

Унаслідок перегляду програми Рада виконавчих директорів вирішила виділити Україні черговий транш.

«Завершення перегляду дає змогу владі отримати еквівалент приблизно 699 мільйонів доларів США, в результаті чого загальна сума виплат за поточною SBA становить приблизно 2,8 мільярда доларів», – йдеться в повідомленні.

Рада також схвалила продовження дії угоди stand-by до кінця червня 2022 року.

«Економічна програма для України, яку підтримує МВФ, має на меті допомогти владі подолати наслідки шоку від COVID-19, підтримати економічне відновлення і просунутися вперед у важливих структурних реформах», – заявили у фонді.

Також продовження програми дасть Україні можливість отримати наступні транші на загальну суму в понад $2 мільярди.

Це рішення вже привітали президент Володимир Зеленський та прем’єр Денис Шмигаль. Зеленський зазначив, що кошти від МВФ підуть на підтримку фінансової системи і подолання наслідків коронавірусної кризи.

18 жовтня Міжнародний валютний фонд оголосив про успішне завершення роботи своєї місії в Україні. Наступного дня Рада ухвалила три законопроєкти про Нацбанк, які потрібні для отримання траншу МВФ.