Мураєв взяв в свою партію «Наші» антисеміта, якого Вілкул вигнав з Оппоблока

04.01.2019 13:15   -
Автор:

Проти нового соратника Євгена Мураєва ще півроку тому було порушено кримінальне провадження за відкриті заклики до єврейських погромів та розпалювання міжнаціональної ворожнечі.
Останнім часом Євгена Мураєва переслідують скандали, і він робить одну помилку за іншою. Буквально на днях стало відомо, що Мураєв взяв заступником керівника Дніпропетровської обласної організації своєї партії «Наші» скандально відомого своїми відверто антисемітськими та ксенофобськими висловлюваннями Сергія Суханова – депутата міської ради Дніпра.
Нагадаємо, 9 лютого 2018 року Сергій Суханов виклав на своїй сторінці в Фейсбуці повідомлення із закликом влаштувати в Дніпрі єврейські погроми (орфографія і пунктуація збережені)
«Ж*ды в край ох…ели. Вообще берега потеряны».
«Напомню что вы с*ки всю страну на колени в синагоге уже поставили… Один день на публичные извинения. Дальше выхожу с партии и поднимаю всех кто устал стоять на коленях в синагоге в своей стране!!!»
«У ж*дов день публично извинится от всей общины за эту тварь. Если нет!!! То начинаем освободительное движение!!! Пора с ними прощаться».
Крім того, Суханов називає єврейську громаду сектою і загрожує викласти «плани визвольного руху» у відкритий доступ. Плани, які у нього вже є.
Висловлювання депутата викликали хвилю обурення, і скандал розгорівся моментально. Після таких висловлювань Суханова виключили з партії Опозиційний Блок.
Крім того, Національна поліція відкрила проти нового соратника Мураєва кримінальне провадження за статтею 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).
Мабуть, злякавшись кримінального переслідування, адже за такі заклики Суханову реально загрожувало 5 років в’язниці, антисеміт Суханов виїхав до окупованого Криму, перейшовши адміністративний кордон з Кримом на КПП «Чаплинка» 12 лютого.
Більше ніж півроку нинішній соратник Мураєва Сергій Суханов переховувався від українського правосуддя в окупованому Криму, і з’явився в Дніпрі тільки в середині вересня. Відомо, що перебуваючи в Криму, Суханов та його дружина отримали російське громадянство. 19 вересня 2018 року він спробував пройти на сесію Дніпровського міськради, але був зупинений представниками єврейської громади Дніпропетровщини.
За словами самого Суханова, відразу після свят він планує приступити до активного партійного будівництва партії Мураєва.