Можливий майбутній президент США пообіцяв Україні допомогти здолати агресора та впровадити реформи

26.08.2020 17:49   -

Про це Джо Байден заявив у своєму зверненні до Дня Незалежності України.

Сьогодні я приєднуюся до українців та українців-американців, відзначаючи 29-ту річницю незалежності України, навіть якщо це свято є гірким нагадуванням про тяжке становище українців, які живуть під незаконною московською окупацією в Криму та на сході України, – йдеться у зверненні.

China, Ukraine and Russia are drawn into the “political show” in ...

У своїй заяві Байден не обминув чинного главу Білого дому, критичні звинувачення дісталися Трампу за надмірну прихильність до Путіна та нехтуваннями інтересами України: «Президент Трамп відмовляється протистояти Володимиру Путіну щодо нападів РФ на Україну, які не припиняються. Він навіть кілька разів наполягав на тому, що Крим по праву є російською територією. Він зволікав зі життєво важливою ​​військовою допомогою, намагаючись примусити президента України Зеленського втручатися у президентські вибори в США 2020 року. Він відмовився від професійних дипломатів у творенні політики щодо України, і неодноразово ставив свої особисті інтереси над інтересами Сполучених Штатів».

Байден дав офіційну згоду на балотування у президенти США - новини ...

У своєму привітанні Байден пообіцяв тиснути на Росію і всіляко нам допомагати: «Як президент, я дам зрозуміти Кремлю, що вони мусять закінчити свою агресію та окупацію України. Адміністрація Байдена-Гарріс (сенаторку-афроамериканку Камалу Гарріс віце-президентка в його майбутній адміністрації) переконана, що Україна отримає необхідну економічну та військову підтримку, в тому числі смертоносне озброєння. Водночас я закликаю Україну проводити важливі реформи, які є життєво необхідними для її успіху».

Джо Байден кидає кулаком перед натовпом.

Завершив своє привітання України з Днем Незалежності кандидат в президенти Джо Байден такими словами сповненими віри та оптимізму щодо майбутнього нашої держави: “Разом ми будемо працювати над відзначенням Дня Незалежності України як мирної, цілої, суверенної, демократичної та процвітаючої країни.”