МОЗ знову змінило правила навчання з 1 вересня

25.08.2020 11:21   -

Міністерство охорони здоров’я ніяк остаточно не визначиться із тим, як відбуватиметься навчальний процес в українських школах та вишах. Уже вкотре чиновники змінюють вимоги і правила до перебування дітей і студентів у закладах освіти в умовах встановленого “адаптивного карантину”.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 25 серпня анонсував нові зміни до умов навчання.

Всі хвилюються, як буде відбуватися навчання, та яким чином дотримуватися протиепідеміологічних правил. В нас були оновлені рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я, поспілкувавшись з міжнародними експертами та освітянами, ми внесли певні зміни до наших протиепідеміологічних заходів”, – зазначив Степанов.

Міністр розкрив деякі новації з переліку нововведень:

  • Для учнів 1-4 класів пересування у закладах освіти буде дозволятися без використання маски та распіратора. 
  • В регіонах, що відносяться до помаранчевого рівня епідеміологічної небезпеки, педагогам в процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки. 
  • Вчителі, які працюють в жовті або зелені зоні, повинні просто дотримуватися відповідної дистанції. 
  • Допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідної термометрії. 
  • У випадку підтвердження випадку коронавірусної хвороби когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію та провести заходи, передбачені галузевими стандартами МОЗ. 
  • Дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, в подальшому рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку.  

Степанов запевнив, що незабаром буде офіційно опубліковано детальний перелік рекомендацій до освітнього процесу.