МОЗ нарешті затвердило протокол лікування хворих на коронавірус

02.04.2020 19:03   -
Автор:

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив про те, що МОЗ розробило і затвердило єдиний державний протокол лікування для хворих на COVID-19.
«Найголовніше – ми затвердили єдиний державний протокол лікування для хворих на COVID-19. Ми зробили це за два дні, і вже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення чи ліків. Більше того, не застрахований ніхто, і захворіти може кожен. Але багато країн, які зіткнулися з цим невидимим ворогом раніше за Україну, вже мають ефективні напрацювання у боротьбі з хворобою, спричиненою новим коронавірусом. І ми встановили стандарт лікування, який базується на досвіді цих країн», – зазначив міністр у своєму відео-зверненні.
Міністр також сказав, що знає про більшість проблем медиків, а тому міністерство намагається на них реагувати. Втім, Степанов зауважив, що змінити ситуацію в медицині швидко не вдасться і подякував лікарям.
Губернатор Одесской области Максим Степанов: «Знай я, что стану ...
«Лікарі. Я звертаюсь до вас. Передусім дякую вам за відданість справі. За вашу силу і мужність у порятунку людських життів. Я знаю ті проблеми, з якими ви стикаєтесь щодня. Їх безліч. Я дякую, що ви звертаєте нашу увагу на ті питання, які необхідно розв’язувати першочергово. На жаль, за кілька тижнів нам не вдасться побудувати сучасну медичну систему, але ми не відкладаємо це у довгий ящик, ми параллельно працюємо над реформою», – сказав Степанов.
В затвердженому протоколі для лікування хворих на коронавірус рекомендуються певні препарати і процедури.