МОЗ розробило нові правила навчання у школах з 1 вересня: «маски і термометри»

15.07.2020 13:12   -
Автор:

МОЗ розробляє правила, за якими діти з 1 вересня підуть навчатись у школи. Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Степанов розповів, як планують організувати навчання з 1 вересня

Зокрема, обов’язковим буде вимірювання температури для всіх працівників освітнього закладу та дітей. Із температурою 37,2 і вище не будуть допускати до роботи або навчання.

Також коли батьки приводять дітей у школу, вони повинні користуватися масками, заходячи в школу. Також буде обов’язковою наявність антисептиків у школі, і під наглядом учителів діти повинні ними користуватися. Це загальні речі, які обов’язково увійдуть до правил“, – зазначив Степанов.

Міністр очікує, що наступного тижня повний список правил для роботи шкіл буде остаточно розроблено і подано на затвердження.

Що таке температурний скринінг та чому його впровадили? Простими словами “температурний скринінг” – це вимірювання температури для вчасного виявлення хворих. Його почали застосовувати ще на початку всієї історії з коронавірусною хворобою. Наприкінці січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) радила проводити опитування та вимірювати температуру в аеропортах.

У той же час, самі лікарі визнають, що температурний скрінінг є не достатньо ефективним способом контролю епідемії – вірус має інкубаційний період, а самі хворі часто можуть приховувати свою хворобу, знижуючи температуру медикаментами. проблемами такого підходу можна було ознайомитися на ресурсі

Автор – Боніфацій