Моновлада зачищає ряди

21.07.2021 10:51   -

Директор Департаменту виїзних перевірок Національного банку України Денис Новіков завершує роботу в НБУ, – повідомляє сайті Нацбанку.

У прес-службі регулятора відзначають, що Новиков завершує роботу в Національному банку за угодою сторін.

Директор департаменту виїзних перевірок завершує роботу в НБУ - FINBALANCE.  Все про економіку та фінанси.

Нагадаємо, що у червні 2021 року департамент ліцензування у повному складі подав у відставку, а 1 липня звільнились ще два очільники департаментів: супроводу кредитів і фінансової стабільності Олег Новаковський та Віталій Ваврищук. Глава Нацбанку Кирило Шевченко назвав це «PR-кампанією як спробою здійснити політичний тиск на НБУ».

Тепер виконання обов’язків директора Департаменту виїзних перевірок замісь Новікова покладено на Андрія Козака, заступника директора департаменту – начальника першого управління перевірок банків і фінансових груп.

Зазначено, що зараз Департамент виїзних перевірок реорганізовано в Департамент інспектування.

“Така зміна в структурі Національного банку направлена на підвищення ефективності виконання функцій з планування, організації та здійснення ефективного нагляду в формі інспекційних перевірок банків та небанківських фінансових установ, а також на вдосконалення структури Національного банку”, – говориться в повідомленні.

Відомо, що Новіков з 1996 по 2001 рік і з 2014 року по 2018 рік працював в підрозділах пруденційного нагляду Нацбанку, – це система банківського нагляду, при якій головна увага зосереджується на загальному фінансовому стані, результатах діяльності та якості роботи керівництва.

Виконувати його обовʼязки буде Андрій Казак, заступник директора департаменту.

Наразі департамент виїзних перевірок реорганізували у департамент інспектування. Таку зміну провели, аби підвищити ефективність у сфері перевірок банків та небанківських фінустанов.

У березні перша заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова заявила про цензуру в НБУ — керівництво департаменту комунікацій регулятора заборонило публікувати в оригінальному вигляді її інтерв’ю для видання «Новое время».

У жовтні 2020 року Рада Національного банку оголосила догану і висловила недовіру Рожковій та іншому заступнику голови НБУ Дмитру Сологубу. Приводом для цього, як заявили в Раді, стали порушення розпорядчих актів НБУ, Кодексу етики працівника НБУ, правил внутрішнього розпорядку для працівників НБУ і вимог Кодексу законів про працю.