МОК рекомендував спортивним федераціям заборонити участь атлетів із Росії та Білорусі

01.03.2022 09:39   -

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендує міжнародним спортивним федераціям та організаторам спортивних заходів не запрошувати та не дозволяти участь російських та білоруських спортсменів та офіційних осіб у міжнародних змаганнях.

В заяві йдеться, що громадяни РФ чи Білорусі, чи це окремі особи або команди, повинні прийматися лише як нейтральні спортсмени чи нейтральні команди. Не можна використовувати національні символи, кольори, прапори або гімни.

Зазначається, що в тих випадках, коли «в дуже екстремальних обставинах навіть це неможливо» в короткі терміни з організаційних чи юридичних причин, Виконком МОК надає відповідній організації знайти свій власний спосіб ефективного вирішення цієї ситуації.

Виконком МОК також настійно рекомендував не проводити жодних спортивних заходів у Росії чи Білорусі. Також прийнято рішення про виключення з Олімпійського ордена президента РФ Володимира Путіна, заступника голови уряду Росії Дмитра Чернишенка та заступника керівника адміністрації президента РФ Дмитра Козака.