Між Австралією та Грецією: Україна посіла 36 місце в глобальному рейтингу сталого розвитку ООН

16.06.2021 06:22   -

Найбільший прогрес Україна показала в досягненні мети «повсюдної ліквідації бідності у всіх її формах», – йдеться у документі Substainable Development Report 2021.

Україна посіла 36 місце в рейтингу 165 країн світу за індексом сталого розвитку, який щорічно складається ООН і Фондом Bertelsmann. За даними звіту, Україна випередила Грецію (37 місце), Ізраїль (38), Люксембург (42), Росію (46), – йдеться у звіті організації.

Україна - на 36 місці в глобальному рейтингу сталого розвитку ООН

Прогрес країни укладачі рейтингу відзначили у досягненні десяти з сімнадцяти цілей, які визначають сталий розвиток країни в економічній, соціальній та екологічній сферах.

Водночас у жодній із базових цілей Україна не погіршила свої позиції. Зазначається, що найбільший прогрес Україна показала в досягненні мети «повсюдної ліквідації бідності у всіх її формах».

На першому місці рейтингу – Фінляндія. За нею Швеція, Данія, Німеччина та Бельгія. Останньою в списку значиться Центральноафриканська Республіка.

Як наголошується у звіті, пандемія коронавірусу у світі згубно вплинула на сталий розвиток. Минулий рік був першим після 2015 року, коли показники розвитку в усьому світі почали знижуватися. Спад зумовлений значною мірою збільшенням рівня бідності та безробіття після спалаху пандемії COVID-19. Пандемія зачепила всі три аспекти сталого розвитку: економічний, соціальний і екологічний.