Місця для перебування постраждалих, а також ліквідація наслідків: чергова по місту

29.07.2023 15:38   -

Вдруге за короткий проміжок часу, російські терористи вчинили обстріл міста Дніпро за допомогою ракет “Іскандер”. Цього разу інцидент стався ввечері 28 липня, коли крилаті ракети зазнали будівлю Служби безпеки України (СБУ) та житловий будинок.

Після нападу на місце події оперативно прибули всі необхідні служби, включаючи комунальників міста Дніпра. Вони активно працюють над розбиранням завалів, вивезенням сміття та очищенням території. Загалом до проведення робіт залучено 35 працівників.

Цей акт агресії призвів до серйозних пошкоджень і загрози для життя і безпеки місцевих жителів. Влада міста вживає всіх можливих заходів для запобігання подібним нападам у майбутньому і захисту населення.

«Ми бачимо, що основні вулиці вже очищені. Все це завдяки нашим комунальним службам, за що ми дуже їм дякуємо. Вони з вечора приступили до роботи, залучили 22 одиниці різної техніки. Щодо постраждалих, то знаємо про дев’ять людей, серед яких двоє дітей. І, на щастя, цього разу обійшлося без загиблих. Також додам, що влучання в житловий будинок в черговий раз підкреслює абсолютну цинічність росіян, які гатять по багатоквартирних будинках» – коментує директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла, яка 29 липня є черговою по місту.

Також, під час свого візиту, вона відвідала НВК № 148 “Планета Щастя” ДМР. Тут, за дорученням міського голови, негайно після ракетного удару, було організовано місця для перебування постраждалих. З метою оперативного реагування, 96 спальних місць було обладнано, забезпечено ковдри, запаси питної води та все необхідне.

«Як тільки ми дізналися про влучання ракети, якимось чином всі, хто були поруч, почали надавати допомогу, а враховуючи, що в нас зона, яка може прийняти багато людей, які опинились в скрутних умовах, то ми дуже швидко за півтори години все облаштували та були готові приймати людей» – прокоментувала директорка НВК № 148. «Планета Щастя» ДМР Наталія Мітікова.

Також, на базі цього закладу знаходиться облаштоване укриття, яке також було перевірене черговою по місту.

«Безпосередньо зараз це укриття може вмістити 915 осіб, але колектив НВК працює над розширенням площі і сподівається розмістити в укриттях близько 1300 учасників навчального процесу. Тому що в даній школі будуть навчатися учні не тільки безпосередньо з цього закладу освіти, а і з сусідніх. Через це заклад і укриття має бути готовий до такої кількості дніпрян і гостей нашого міста. Ми побачили дуже добре зонування території, де зможуть знаходитись діти різного віку. Це більш зручно, ніж одна велика площа. Також ми побачили запас води, аптечки, альтернативне освітлення, евакуаційні виходи» – підсумувала Дар’я Біла.