Місцева влада відчуває тиск з боку правоохоронних органів: Кличко підтримав заяву мера Дніпра Бориса Філатова

21.10.2024 20:56   -

Мер Києва та голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив про тиск з боку правоохоронних органів на місцеві органи влади. Про це він повідомив під час відкриття Дня Діалогу XVIII Українського муніципального форуму “Єдність для Перемоги та відновлення України”.

Про це повідомляє “Дніпро Головне”.

«Сьогодні масово через численні оперативні дії правоохоронців, їхні клопотання до судів, заблоковано роботу багатьох муніципалітетів або комунальних підприємств. Люди або відсторонені, або обмежені у виконанні своїх обов’язків, або деморалізовані. Часто це фахівці, яких ніким замінити для надання необхідних мешканцям послуг», – заявив Кличко, виступаючи на форумі регіональної влади.

Правління Асоціації міст України провело спільну нараду з народними депутатами, відповідальними за питання правоохоронної діяльності та безпеки. Основною метою зустрічі було обговорення викликів, з якими стикаються органи місцевого самоврядування, зокрема, тиску на них. Учасники домовилися про необхідність спільних дій для подолання перешкод у роботі муніципалітетів та створення умов, що сприяють їх ефективній діяльності.

“Важливо, що обʼєднання це вдалося і ми готуємо спільні засідання з нардепами для вирішення проблем місцевого самоврядування. Будемо обговорювати конкретні ситуації, знаходити спільні позиції й рішення. Іншого шляху сьогодні немає – тільки єдність, тільки об’єднання зусиль усіх”, – наголосив мер Києва.