Міськрада Дніпра обмежить пільги для пасажирів громадського транспорту через карантин

16.11.2021 18:48   -

Міська рада Дніпра прийняла рішення щодо обмеження прав пільгових категорій населення на безоплатний та пільговий проїзд у громадському транспорті міста. Відповідне рішення 16 листопада ухвалила спеціальна комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня.

З 18 листопада діятимуть карантинні обмеження у перевезенні пільгових пасажирів у громадському транспорті – для них безкоштовний проїзд буде щоденно лише з 10:00 до 15:00. Це спрямовано на запобігання поширенню на території міста COVID-19, – стверджує міська влада.

Встановити обмеження щодо пільгових перевезень пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами на міськихї маршрутах загального користування автотранспорту, електротранспорту, метрополітену. Встановити час для здійснення пільгових перевезень з 10.00 год. 00 хв. до 15.00 год. 00 хв.“, – сказано в протоколі засідання комісії.

Чому саме так міськрада вирішила боротися з епідемією – не зовсім зрозуміло, адже пільгами на безоплатний проїзд окрім пенсіонерів, користується багато осіб, що працюють, а також люди з інвалідністю, сироти тощо. Навіть якщо в основі такої ініціативи лежить ідея стримати людей похилого віку та пенсіонерів від поїздок – серед них теж багато працюючих, тож вони все одно будуть користуватись громадським транспортом, але тепер їх змусять оплатити проїзд. Також не зрозуміло, яким чином норми закону може обмежувати міська рада… Конфлікти з цього приводу уже виникали в Дніпрі.

.