Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Місцеві громади Дніпропетровської області отримали понад 9,3 млрд грн

За одинадцять місяців 2014 року до місцевих скарбниць Дніпропетровщини надійшло понад 9,3 млрд. гривень податків та зборів. Це на 767,1 млн. грн. більше порівняно з минулорічним періодом.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Істотного зростання досягнуто з податку на доходи фізичних осіб, плати за користування надрами, плати за землю та єдиного податку. Так, надходження з податку на доходи фізичних осіб склали 5 млрд. 775,5 млн. грн., що на 258,4 млн. грн. більше ніж у відповідному періоді минулого року. Від землевласників та землекористувачів надійшло 1 млрд. 746,6 млн. грн. плати за землю, що на 128,1 млн. грн. більше ніж у січні – листопаді 2013 року. З початку року до кошиків місцевих бюджетів області надійшло плати за користування надрами 735,1 млн. грн., що на 344,9 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2013року. Спрощенці сплатили єдиного податку – 540,5 млн. грн.,що на 127,7 млн. грн. більше минулорічних надходжень.
Читайте також: Податківці Дніпропетровщини попереджають
«У нинішніх умовах повнота та своєчасність надходжень до місцевих бюджетів має велике значення, адже казна Дніпропетровського регіону – це безпосереднє джерело видатків на потреби громади області. Тому від рівня бюджетної дисципліни суб’єктів господарювання Дніпропетровщини залежить й фінансова самодостатність регіону», – відзначає начальник ГУ ДФС у Дніпропетровській області Василь Андрухів.
Читайте також: Замість децентралізації уряд порушує права місцевого самоврядування, – Купрій