Місцеве самоврядування має посісти центральне місце в правовій системі України, – Булавка

27.06.2015 13:00   -
Автор:

В.о. міського голови Дніпропетровська Галина Булавка привітала містян з Днепм Конституції.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Дорогі дніпропетровці!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди 19-ї річниці Конституції України – Основного Закону України. Конституція – головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності України. Українська Конституція пройшла складний шлях свого становлення. І нині потребує нагальних змін, оскільки змінюється життя, рухається вперед і розвивається наше суспільство.
Оновлена Конституція має повністю відповідати курсу, який наша держава взяла після Революції Гідності, забезпечити подальшу інтеграцію в європейську спільноту. Основні законодавчі зміни мають гарантувати перерозподіл влади в країні , затвердити владні повноваження місцевого самоврядування, децентралізацію, ключові реформи в політиці, економіці, зміни системи правосуддя. Вдосконалення потребує конституційне регулювання прав, свобод і обов’язків людини і громадянина.
Саме місцеве самоврядування має посісти центральне місце в правовій системі України, формуватися на інших, демократичних засадах, отримати більше реальних повноважень, отримати міцну матеріальну і фінансову основу, всебічно забезпечувати потреби територіальних громад, надавати якісні соціальні послуги.
Цей непростий шлях ми маємо пройти разом – і в цьому маємо підтримку народних депутатів, обраних дніпропетровцями, політичних партій, громадських організацій – і, переконана, громадян нашого міста. Адже наша спільна мета – це мирна і єдина Україна, європейська держава з відповідним рівнем життя людей і родин. Це наше сучасне і квітуче місто – Дніпропетровськ, яким ми пишаємося і прагнемо зробити по-справжньому європейським, затишним, рідним серцю кожного з нас.
Галина Булавка,
в.о. міського голови Дніпропетровська.