Міномети 120-го та 82-го калібру і один поранений – на Донбасі 7 випадків порушення режиму тиші за минулу добу

28.12.2020 08:46   -

За інформацією прес-служби ООС, за минулу добу, 27 грудня, терористи влаштували 7 провокацій на Донбасі. Із них 6 були з використанням зброї. Окрім легкої стрілецької зброї та гранатометів, терористи використовували міномети 120-го та 82-го калібру. В результаті обстрілів один український військовий отримав бойову травму

Так, поблизу Водяного, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації застосували міномети 120-го та 82-го калібру, а також гранатомети різних систем. В результаті обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав бойове травмування. Воїна швидко доставлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога лікарів. З міномету 82-го калібру та стрілецької зброї противник здійснив обстріл і неподалік Лебединського, а біля Мар’їнки – вів вогонь зі стрілецької зброї”, – сказано в повідомленні.

Для коригування вогню російські найманці застосували БпЛА, але через оперативні дії наших засобів РЕБ українські військові зупинили подальше його використання.

Для припинення ворожих обстрілів, українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Вже сьогодні, 28 грудня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, в передмісті Авдіївки противник відкривав вогонь з підствольного гранатомета. Обстріл був неприцільним, тому вогонь у відповідь наші воїни не відкривали.