Міністр освіти теж не задоволена зарплатою

21.01.2020 06:30   -
Автор:

У своєму інтерв’ю для Інтерфакс-Україна, міністерка освіти і науки Ганна Новосад висловилась про те, що її зарплати вистачає на проживання, але на «майбутнє» і дітей – замало. Втім, зізнається, що у неї вже є своє житло і навіть службове авто.
– «Також у мене зараз немає сім’ї. В якийсь момент я захочу мати дитину, а на таку зарплату я її не зможу утримувати», – сказала міністр.
За словами самої Новосад, у неї немає сімї і дітей, тож свою зарплату вона може витрачати на себе одну. Але, навіть із доходом під 40 тисяч гривень на місяць, «бідна» дівчина не може відкласти копійчину на майбутню пенсію.
– «… якщо ви мене спитаєте, чи влаштовує мене це, як молоду людину, яка має думати про своє майбутнє, про заощадження, про пенсію, то безперечно цього не вистачить», – розмірковує Ганна Новосад.
Картинки по запросу ганна новосад
Нагадаємо, що згідно інформації про заробітні плати міністрів, опублікованій на сайті Кабміну Урядовий портал, зарплата Ганни Новосад становить майже 40 тисяч грн. Окрім того, в грудні 2019 року вона отримала премію в розмірі 96 тисяч грн. Відповідно, середній місячний дохід Ганни Новосад на посаді міністра за 2019 рік становив більше ніж 63 тисячі гривень.
Днепр. Главное