Міністр ДНР здався контррозвідці СБУ

30.01.2020 11:42   -
Автор:

В результаті спецоперації контррозвідки СБУ з території ДНР евакуювали колишнього «міністра вугільної промисловості ДНР». Чоловік сам виявив бажання переміститись на територію України і вже дає важливі свідчення. Про це повідомляє zaxid.net із посиланням на прес-службу СБУ.
Чиновник брав активну участь в роботі уряду самопроголошеної ДНР. Контррозвідники СБУ провели спецоперацію, під час якої вивели із тимчасово окупованої території колишнього. Він захотів сам повернутися, та вже дав свідчення.
На відео, опублікованому СБУ, затриманий розповідає, що був призначений «міністром в уряді Олександра Бородая». Бородай очолював «уряд ДНР» в 2014 році, в той час «міністром вугільної промисловості» був Ігор Івакін.
Картинки по запросу Ігор Івакін
Зокрема чоловік надав детальні свідчення щодо конкретних фактів безпосередньої причетності РФ до процесу окупації Донбасу. Також «ексміністр» розповів про те, як держслужбовці РФ на окупованих територіях Донецької області у якості «радники», через схеми розкрадають бюджетні російські гроші, виділені на вугільну галузь псевдореспубліки.
«Після усунення з посади зловмисник розпочав у «ДНР» власний бізнес, намагався дистанціюватись від роботи в «уряді» псевдореспубліки та розмірковував над поверненням на підконтрольну українській владі територію. Він повернувся у мирні райони України завдяки спецоперації, розробленій СБУ», — пояснили в прес-службі.
Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 ККУ — створення терористичної групи чи терористичної організації.
Днепр.Главное