Міністерство освіти і науки закликає відновити освітній процес у школах

16.11.2021 19:00   -

Сьогодні, 16 листопада 2021 року, МОН звернулося до керівників місцевих органів влади з листом щодо відновлення очного освітнього процесу в школах. – повідомляє урядовий портал.

“Перебуваючи на постійному зв’язку з керівниками департаментів та управлінь освіти обласних та місцевих адміністрацій, я отримую інформацію про готовність шкіл України повернути дітей за парти. Дякуючи вчителям та їхній активній участі у вакцинальній кампанії, повернення дітей у школи стало реальністю”, — написав міністр освіти Сергій Шкарлет.

Він наголосив, що навчання у звичайному форматі є вкрай важливим для дітей, оскільки тільки у такому випадку можливі соціалізація, живе спілкування, більш висока швидкість та якість засвоєння навчального матеріалу.

“Звертаюся до засновників і керівників закладів загальної середньої освіти з тим, щоб не створювали нових перепон”, — зазначив Шкарлет.

Станом на 16 листопада в “червоній” зоні епіднебезпеки через поширення коронавірусу перебувають столиця та 17 областей.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що під час новорічних канікул українські гірськолижні курорти працюватимуть тільки для вакцинованих туристів.

У період із 8 по 14 листопада 2021 року в Україні було щеплено проти COVID-19 1 606 542 особи, з них вакциновано 1 дозою — 822 360 осіб, 2 дозою — 784 182 особи.