«Ми не увійдемо у прямий діалог з так званими «ДНР/ЛНР» – Дмитро Кулеба

06.06.2020 08:54   -

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час ефіру на одному з українських телеканалів заявив про те, що в питаннях врегулювання конфлікту на Донбасі існують «червоні» лінії», які Україна не перетинатиме. Передусім ідеться про визнання терористів в якості сторони конфлікту і проведення із ними прямих переговорів.

«Одна з наших «червоних ліній», принципова, яка бісить наших російських сусідів – ми не увійдемо у прямий діалог з так званими «ДНР/ЛНР». ТКГ складається з України, Росії та ОБСЄ. І ми будемо говорити тільки саме з Росією. Це ключова «червона лінія», яка стоїть в основі захисту наших національних інтересів», – підкреслив урядовець в ефірі каналу «Україна».

Раніше, під час візиту до Німеччини, Кулеба заявив про неможливість виконання деяких вимог терористів і представників РФ. Зокрема, Кулеба підкреслив, що навіть за умови повернення окупованих територій Україні і надання їм широкої автономії, не може бути мови про те, щоб ці регіони мали можливість вирішувати загальнонаціональні питання та зовнішню політику.