Мессі став знову найкращим футболістом року

30.11.2021 08:27   -

Гравець збірної Аргентини та французького ПСЖ Ліонель Мессі став найкращим футболістом року, – повідомляє thesaxon.

Він отримав найпрестижнішу нагороду — «Золотий м’яч». Відповідну нагороду вручає видання France Football.

Для нього це вже сьома така нагорода. Після стількох спекуляцій про те, хто міг би стати великим володарем « Золотого м’яча 2021» , з’ясувалося, що Ліонель Мессі став найкращим гравцем року і отримає свою сьому нагороду завдяки блискучому футбольному року, який ознаменувався його останньою перемогою в Барселоні в Кубку Іспанії, його перший Кубок Америки у складі збірної Аргентини і багатообіцяюче майбутнє в Парі Сен-Жермен (ПСЖ).

Шлях футболіста почався більше 12 років тому, коли він отримав нагороду 2009 року у віці 22 років, після того, як забрав з рук трофей Кріштіану Роналду та його товариші по команді в клубі Хаві Ернандес та Андрес Іньєста. З цього моменту «Золотий м’яч» здавалося, був єдиним власником на ім’я Ліонель Мессі, оскільки аргентинцю вдалося зберегти статуетку чотири роки поспіль (2009, 2010, 2011 і 2012). П’ята нагорода була в 2015 році, а шоста нагорода йому дісталася лише в 2019 році.

Незважаючи на те, що Ліонель Мессі був дуже схвильований отриманням Золотого м’яча 2021 року, зірка футболу здивувала всіх, заявивши, що його найбільше досягнення було не в цьому, а в тому, що ключ до його нагороди був у перемозі, яку він досяг у фіналі за Кубок Америки 2021, який, мав задоволення вирвати його у класичного суперника – збірної Бразилії. Хоча це коштувало сліз іншого його друга, Неймара-молодшого, який був спустошений, коли фінішував другим.

«Я отримав свій найбільший приз у червні, це те, чого я хотів найбільше», – зізнався Ліонель Мессі.

Лионель Месси и сборная Аргентины выиграли Кубок Америки: кадры  празднования, слезы и эмоции, видео с Неймаром. Спорт-Экспресс

Поляк Роберт Левандовський посів друге місце за результатами голосування. Водночас він став першим лауреатом нової нагороди — «Найкращий нападник року». Статуетку йому подарував один із найкращих друзів, футболіст мадридського Атлетико Луїс Суарес, який присвятив йому кілька емоційних слів.

Мессі попросив France Football вручити Левандовському нагороду 2020 року.

«Ви заслуговуєте на свій золотий м’яч. Сподіваюся, France Football дасть вам його, ми всі знаємо, що ви повинні були виграти його минулого року», – заявив гравець ПСЖ перед очима мільйонів людей, які почали доповнювати прохання Росаріо на знак солідарності з нападником, який залишився з гірким присмаком у роті з минулого року.

Нагороду «Копа», як найкращий молодий футболіст року, отримав 19-річний іспанець та гравець «Барселони» Педрі.

Кращою футболісткою року стала іспанка та півзахисниця «Барселони» Алексія Путельяс. Нагороду імені Льва Яшина — найкращому голкіперу року, отримав гравець збірної Італії Джанлуїджі Доннарума.