Мешканців Дніпропетровщини навчатимуть в “Академії громадянина”

16.07.2021 14:28   -

Міжнародний республіканський інститут в Україні (МРІ) запрошує мешканців Дніпропетровської області взяти участь у навчальній програмі “Академія громадянина”, що надасть знання і вміння для впровадження важливих ініціативив у місцевій громаді. Передусім ідеться про знання та навички ефективної співпраці з місцевою владою для вирішення проблеми у місті.

Обов’язкова умова участі: учасники мають проживати в  Дніпропетровській області і бути віком від 18 років. З Дніпропетровської області буде відібрано до 20 учасників.

Для участі у «Академії громадянина» потрібно заповнити аплікаційну форму до 22 серпня 2021 року.

Яким речам будуть навчати?

  • Знання про реальні можливості впливати на місцеву владу та навички для участі у місцевому самоврядуванні.
  • Практичні поради від досвідчених тренерів, як перетворити ідею щодо вирішення проблеми у місті в успішну адвокаційну кампанію.  
  • Можливість співпрацювати з місцевою владою задля втілення реформ у вашій громаді.

Теми навчання

  • Як працює місцева влада, роль органів місцевого самоврядування та процедур прийняття ними рішень.
  • Практичні інструменти для контролю органів місцевого самоврядування та участі громадян в процесі прийняття рішень.
  • Як створити коаліцію прихильників, щоб відстоювати інтереси перед органами місцевого самоврядування.
  • Як ефективно проводити адвокаційні кампанії та співпрацювати з засобами масової інформації.

Формат навчання

Академія буде поєднувати офлайн та онлайн формати. Навчання складається із трьох сесій: перша та третя сесії будуть проводитися офлайн, а друга – онлайн. Кожна офлайн сесія триватиме три дні (п’ятниця, субота, неділя).

Навчання проходитиме у вересні. Місце проведення буде повідомлено учасникам після закінчення відбору. Організатори забезпечують комфортні умови навчання, харчування та безпеку на всіх етапах програми.

Тренери

Олександр Солонтай – експерт з політики та місцевого розвитку, директор програм практичної політики Інституту Політичної Освіти.

Тарас Случик – старший консультант муніципального компоненту Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI), експерт Інституту Політичної Освіти.

Артем Романюков – cпівзасновник проєкту SaveEcoBot та екоініціативи Save Dnipro, а також громадської організації «Громадський Контроль»; один з кураторів впровадження системи ProZorro у Дніпропетровській області. 

Володимир Феськов – експерт з місцевого самоврядування Інституту Політичної Освіти, координатор проєктів “Прозорі міста” Transparency International Ukraine.

Катерина Константинова – директорка консалтингової компанії “Гетьман консалтинг”, адвокатка; голова громадської організації «Аналітичний центр «Стратегія»; депутатка Запорізької міської ради (2015-2020).

Олександр Равчев – консультант з комунікації та адвокації; керівник напряму комунікацій проєкту USAID «Громадяни в дії», в рамках якого реалізовано понад 50 успішних адвокаційних кампаній на місцевому рівні (2015-2019).

Олег Черненко – координатор проєкту “Прозорі міста”  Transparency International Ukraine у центральному регіоні, регіональний аналітик руху ЧЕСНО, голова громадської організації “Хмельницька ініціатива”.

Дінара Габібуллаєва – депутатка Київської міської ради, голова “Всеукраїнська громадська організація “Солідарна молодь”.

Сергій Довгополий – ІТ-експерт з понад 10-річним досвідом консультування у сфері кібербезпеки.

Олександра Матвійчук – правозахисниця, голова правління Центру громадянських свобод, лауреатка Democracy Defender Award “за винятковий внесок у просування демократії та захисту прав людини” від місій ОБСЄ.

Віталій Устименко – голова Всеукраїнської організації «Автомайдан». Лауреат премій «Top 30 under 30» за версією KyivPost, Human Rights Tulip Award від посольства Королівства Нідерланди в Україні та премії «Люди Нового времени» від журналу «Новое время» за опір системі.