Мешканець Дніпропетровщини розсилав повідомлення про мінування

21.06.2024 13:43   -

30-річний мешканець Павлоградського району розсилав неправдиві повідомлення про мінування об’єктів на Дніпропетровщині. Поліцейські викрили його та повідомили про підозру. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Кіберполіцію України.

Впродовж декількох місяців чоловік надіслав на офіційні електронні адреси повідомлення про мінування понад 40 об’єктів. Його мішенню стали будівлі органів влади, парк, поштові відділення, торгівельні та медичні центри, розташовані на території Дніпропетровської області. Співробітники поліції провели перевірку території, але жодних небезпечних речовин чи вибухових пристроїв не виявили.

Було встановлено, що до низки неправдивих мінувань причетний 30-річний мешканець міста Тернівка Павлоградського району. Розповсюдження повідомлень про замінування об’єктів він здійснював з грудня 2023 року по квітень 2024 року. За адресою проживання “мінера” відбулися обшуки, в ході яких вилучено комп’ютерну техніку, системний блок, WiFi-роутер та мобільний телефон.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.