Мешканці Дніпра незадоволені браконьєрами на Самарі

07.12.2017 15:45   -
Автор:

Дніпрянин Борис Ковтонюк на своїй сторінці в Фейсбук розповів, що на Самарі браконьєри ловлять рибу у заборонених місцях та незважаючи на припинення навігаціі.
Про це повідомляє Інтернет-видання«ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
“Ці знімки зроблені учора із автомобільного мосту через Самару у Дніпрі. Якби фотографував і сьогодні, сюжети були б подібними. У чому ж суть?
Навігація припинена місяць тому. Із 1 листопада заборонено й ловити рибу на зимувальних ямах. Зупинка та знаходження плавзасобів біля мостів взагалі не дозволяється менш як за 100 метрів у будь-яку пору. Ці ж човни знаходяться на заборонених для риболовлі зимувальних ямах, а деякі – за кілька десятків метрів від залізничного мосту.
Сьогодні прогулювався на тому ж місці. Картина подібна. Правда, з деякими нюансами. Між мостами до найближчого човна із двома спінінгістами під’їхала водна патрульна поліція (у нашому місті є і така!). Про що була розмова, не відаю, але через якийсь час обидва човни роз’їхалися у різні боки. Поліція направилися до інших браконьєрів. Як розвивалися події далі, не знаю, але навіть через пару годин після того кількість човнів, практично, не зменшилася.
Щодня по мостах, що поруч один з одним, проїжджає багато тисяч людей у поїздах, автобусах, автомобілях та інших транспортних засобах і все це бачать. Тож браконьєри небезпечні не тільки тим, що незаконно впіймають якусь кількість риби, а й тим, що на виду в усіх нахабно показують, що закони в Україні існують лише на папері і ними можна безвідповідально нехтувати.
Цікаво, а як в інших регіонах України із подібним?”, – написав він.