Мерія Дніпра оскаржить рішення суду про реконструкцію вул.Короленка

24.01.2020 10:28   -
Автор:

Суд визнав реконструкцію вулиці Короленка в Дніпрі незаконною.
На дане рішення уже відреагував Департамент з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради.
В документі міськради, що оскаржує рішення суду, йдеться про те, що громадському обговоренню підлягають розроблені в установленому порядку проекти містобудівної документації на місцевому рівні: генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій, детальні плани територій, а відповідно до закону «Про місцеве самоврядування в Україні» до виключної компетенції міських рад належить затвердження в установленому порядку місцевих містобудівних програм.

В документі також ідеться про те, що виконавчий комітет Дніпровської міської ради вважає рішення суду незаконним і планує оскаржувати його в апеляційному суді.
Картинки по запросу реконструкция улицы короленко днепр
Нагадаємо, за інформацією Depo.Дніпро, Дніпропетровський окружний адміністративний суд за позовом громадського формування з охорони громадського порядку “Екологічний патруль” до департаменту інфраструктури міськради Дніпра, скасував рішення виконкому міськради про надання дозволу департаменту на реконструкцію вулиці Короленка.

Рішення про реконструкцію вулиці було визнане протиправним. Підставою до судового позову стало знищення дерев на вулиці, а також відсутність попередніх громадських слухань з приводу проекту реконструкції вулиці.
Днепр. Главное