Мер Дніпра заявив, що карантин не завадить відзначити Перемогу над нацизмом

04.05.2020 10:17   -

Наближається День Перемоги над нацистською Німеччиною. Про те, як будуть відзначати 75-у річницю Перемоги в Дніпрі 9 травня розказав мер міста Борис Філатов.

«У карантині ми чи ні, Дніпро за будь-яких обставин відзначатиме 75-річчя Великої Перемоги над нацистською Німеччиною та її сателітами. Навіть залишаючись удома, ми разом вшануємо пам‘ять полеглих за свободу бійців і подякуємо всім нашим героям – тодішнім і нинішнім», – написав Філатов на своїй сторінці у Фейсбук.

Міський голова підкреслив, що відзначити Перемогу треба через пригадування своїх рідних, що доклали зусиль у подоланні нацизму. Мер запропонував долучитися до акції  #Герої_Дніпра. – закликав дніпрян створювати дописи про своїх мужніх родичів. Їхні імена він пообіцяв відтворити на будівлі міськради через лазерну проекцію.

«Ми маємо знати і берегти історії своїх героїв. Розповідайте про них і ви. Про родичів або просто знайомих. Ветеранів і бійців Другої світової та сучасних захисників нашої країни. До оповідей додавайте хештег #Герої_Дніпра. Ім’я кожного з них буде відтворене на будівлі міськради – лазерною проекцією», – зазначив міський голова.