Мер Дніпра Філатов відмовився від премій і зарплат на користь ЗСУ та закликав Кабмін, депутатів і керівників держкорпорацій зробити те саме

24.07.2023 15:32   -

Міський Голова Дніпра Борис Філатов оголосив, що він відмовляється від премій та надбавок, які йому нарахували після 24 лютого 2022 року. Ці суми були повернуті в бюджет територіальної громади. Крім того, він зобов’язався передавати свою заробітню плату на підтримку бойових бригад, але виключив ту частину, яка виплачується донці загиблої під час стрілянини на Південмаші, Віри Лебединець.

«Ця офіційна заява також є зверненням до Кабінету Міністрів, депутатів ВР та керівників держкорпорацій, надто — топменеджменту «Укрзалізниці», «Нафтогазу» і решти. Пропоную долучитися до ініціативи, скерувавши безпосередньо власні заробітки на потреби війська. Також я звертаюся і до керівників держвідомств та особливо – правоохоронних органів, що мають багатомільярдні бюджети, але скеровують їх на залякування бізнесу та місцевого самоврядування. Ви ж знаєте, що ці ресурси також можна частково використовувати і задля підвищення обороноздатності країни», — наголосив Філатов.

Також, мер Дніпра висловив заклик до уряду і парламентарів розробити зрозумілий та збалансований механізм, який не заважатиме містам використовувати більшу частину отриманого податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) на допомогу Збройним Силам України та для підсилення енергоощадності.

«Напередодні ще одного складного опалювального сезону це так само є реалізацією військових цілей», — підсумував Філатов.