Мер Черкас Бондаренко подав до суду на Зеленського

27.05.2020 20:13   -

Черкаський мер Анатолій Бондаренко звернувся до Печерського суду Києва із позовом проти президента України Володимира Зеленського. Вимога мера – відновлення честі та гідності, адже Зеленський публічно назвав Бондаренка “бандитом”.

Про це повідомив адвокат мера Денис Ципін, повідомляє Громадське.

«Ми всі пам’ятаємо, що кілька днів тому президент Зеленський назвав Бондаренка бандитом. Ось відповідь», – сказав адвокат.

Нагадаємо, що під час тривалої прес-конференції 20 травня президент Зеленський заявив, що вважає мера Бондаренка “бандитом”, адже він має “кримінальні справи”.

Я не знаю навіть, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали – це народ, це право народу України. Будь ласка, вибирайте бандитів, якщо хочете“, – заявив тоді президент.

Позов Бондаренка символічний – він вимагає в якості компенсації всього 1 гривню. Володимир Зеленський своїми заявами порушив один із принципів щодо прав людини, зафіксований в Конституції України – презумпцію невинуватості (ніхто не може вважатись злочинцем, поки його вина не доведена в суді).