Медики у Дніпропетровській області врятували життя жінці, яка подавилась ложкою

09.04.2024 08:06   -

На Дніпропетровщині жінка ледь не загинула, намагаючись викликати блювоту ложкою. Чоловік постраждалої, схвильований та не в змозі чітко вимовити адресу, викликав швидку допомогу. Причиною екстреного виклику стала ложка, що застрягла в горлі. Повідомляє про Новини Дніпра сайт «Наше місто» з посиланням на Facebook-сторінку медикині Тетяни Романчук.

Медики, які прибули на місце події через 9 хвилин, застали жінку на стільці з ознаками зовнішньої кровотечі з рота. Зі слів постраждалої, вона погано себе почувала, був дискомфорт у шлунку. Сусідка, намагаючись допомогти, рекомендувала викликати блювоту, натиснувши на корінь язика пальцем. Цей метод не спрацював, тому сусідка запропонувала використовувати ложку.

Жінка, виконуючи пораду, поклала ложку на корінь язика, що призвело до несподіваного ковтального рефлексу. Внаслідок цього ложка опинилася в її горлі.

На щастя, ложка не заважала диханню, тому постраждала змогла зателефонувати чоловікові та повідомити про проблему.

Чоловік негайно повернувся додому, де не розгубився: схопив плоскогубці й спробував самостійно витягнути ложку з горла. На жаль, його дії не мали успіху: язик постраждалої був розірваний, а мигдалики пошкоджені.

Жінці негайно надали екстрену медичну допомогу та госпіталізували до відділення щелепно-лицьової хірургії.