Майбутній нардеп Максим Бужанський приховує, хто фінансував його агіткампанію

02.08.2019 09:30   -
Автор:

Обраний по виборчому округу №25 у Дніпрі кандидат в народні депутати Максим Бужанський не хоче оприлюднювати інформацію про те, хто фінансував його кампанію.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Дніпроград“.
Відповідно до вимог чинного виборчого законодавства кандидати в народні депутати України мають подавати фінансові звіти про надходження та використання коштів виборчого фонду.
Бужанський подав відповідний звіт, але чомусь забув вказати хто саме йому перерахував гроші на виборчу кампанію. Згідно зі звітом, на виборчу кампанію майбутній нардеп планував витратити 389 тис. грн.
Всі ці гроші надійшли як внески від фізичних осіб, але які саме особи це здійснили – не вказано. Що також цікаво, Максим Бужанський не витратив жодної власної копійки на свою кампанію. При цьому Бужанського не можна назвати бідним громадянином.
Як йдеться у офіційній декларації кандидата, він є власником ТОВ “АЛ’ЯНС ПЛЮС” та має чималі “запаси” грошей. Дружина Бужанського тримає 301 705 доларів готівкою, а сам кандидат позичив третій особі 350 000 доларів.
У його сина задекларовано браслет вартістю 324 000 гривень. При цьому Максим Бужанський має ланцюг вартістю 648 000 гривень та годинник за 556 000 гривень.
Дивлячись на це, виникає питання чому Бужанський не фінансував свою виборчу кампанію та “забув” подати розшифровку проміжного Звіту про надходження та використання коштів свого виборчого фонду, як це зробили інші кандидати. У вказаному документі зазначається хто саме та на яку суму “пожервував” на агітаційну кампанію.
Наразі невідомо, чому майбутній народний депутат приховує тих, хто “скидувався” йому на агітаційну кампанію. Проте вже зараз зрозуміло, що “чесний” пропагандист або щось справді приховує, або є повністю некомпетентним.
Незабаром ЦВК має опублікувати остаточні звіти, які розкриють секрет таємних джерел фінансування майбутнього народного депутата.
Слід відзначити, що активіст дніпровської ГО “Платформа Громадський контроль” Денис Селін в Facebook написав про те, що на Бужанського подавали заяви про завдання тілесних ушкоджень, погрози. За даними Селіна, Бужанський, нібито, проходив по справі про крадіжку та порушував правила носіння зброї.