Маск анонсував випробувальний політ свого міжпланетного шатлу Starship

30.11.2020 15:48   -

Ілон Маск заявив, що SpaceX здійснить перший тестовий політ прототипу міжпланетного корабля Starship наступного тижня після успішних випробувань, пов’язаних з польотом на Марс, – повідомляє Independent.

Маск пообіцяв транслювати в прямому ефірі запуск шатла, зауваживши, що є лише 30% ймовірності на вдале приземлення “Зоряного корабля”. Корабель має здійснити свій перший політ на висоті 15 км наступного тижня. Це восьмий прототип Starship у компанії, попередні версії якого успішно виконували короткий підйом та посадку на 150 м.

Перед повноцінним польотом “Космічного корабля” планується щонайменше ще сім прототипів, хоча жодного точного розкладу його розробки публічно не оприлюднено. Маск раніше заявляв, що космічний апарат наступного покоління може приземлитися на Місяць вже у 2024 році – того ж року, коли NASA планує доставити першу жінку на Місяць за допомогою своєї космічної програми “Артеміда”.

План передбачає, що Starship врешті-решт буде використовуватися для перевезення людей та вантажів у межах Сонячної системи, при цьому SpaceX стверджує, що він зможе перевозити до 100 людей під час польотів на Марс. Раніше цього року Ілон Маск визначив пріоритетом номер один проєкт Starship компанії SpaceX.

Прямий ефір тестового польоту Starship буде транслюватися на веб-сайті SpaceX, а також на його офіційному каналі YouTube. Точний час та дата ще не оголошені, хоча SpaceX просив закрити дороги в районі навколо пускової установки Бока-Чіка з понеділка, 30 листопада, до середи, 2 грудня.

Starship: Илон Маск представил обновленную концепцию межпланетного корабля  SpaceX и анонсировал орбитальный полет в течение полугода - ITC.ua