Майже 350 заяв подали цього року мешканці Дніпра на участь у програмі співфінансування

01.10.2020 13:40   -

30 вересня в Дніпрі завершується подання заяв від мешканців міста на участь у програмі співфінансування. За словами спеціаліста по роботі з ОСББ, ЖБК та ОСН департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Владислава Макарця, наразі вже прийнято майже 350 заяв, і це ще не кінець.

«Програма співфінансування дозволяє робити ремонти в будинках спільними зусиллями мешканців та міської ради. З одного боку, більша частина коштів, необхідних для виконання робіт, виділяється з бюджету міськради, меншу виплачують об’єднання, мінімум 25%. Наразі сума, яку необхідно виділити з бюджету, для того щоб задовольнити потреби всіх поданих заяв, складає 66,5 млн грн. Минулого року вона становила 51 млн грн. Це означає, що люди стають більш активними, а програма набуває розвитку. Цього року на співфінансування було виділено 48 млн грн. У залежності від результатів ухвалення поданих заяв, ми визначимося із сумою на наступний рік», – зазначив Владислав Макарець.  

Найбільш нагальними є ремонти електромереж у будинках, за ними – питання з ремонту ліфтового обладнання. Саме через застарілі електромережі заяву на співфінансування прийшла подавати голова обслуговуючого кооперативу «ЖБК № 360» Раїса Козаренко.

«У нашому будинку з 1985 року не міняли електромережі. Але ж у мешканців побільшало електроприладів, і навантаження стало більше, тому нам потрібно їх оновити. Загальними зборами було вирішено зібрати 35% від суми, необхідної для ремонту. Все інше ми просимо погасити за рахунок міського бюджету», – розповіла жінка.

Щоб відремонтувати застарілі комунікації в будинку, на співфінансування розраховує ОСББ «Перемога 2018».

«Ми молоде ОСББ, вирішили ремонтувати комунікації. За підрахунками ремонт нам обійдеться у 200 000 грн. Самим таку суму важко зібрати, тому звертаємося по допомогу до міської влади. Участь у програмі беремо вперше, однак на всіх етапах подання все зрозуміло та доступно. Ми вдячні міському голові за ініціативу та департаменту за роботу», – розказав  голова ОСББ “Перемога 2018” Олександр Китайгородський.

У Дніпрі в рамках програми співфінансування ОСББ та ЖБК з початку року  зробили майже півсотні ремонтів - Дніпровська міська рада