Лукашенко пообіцяв видати Україні «вагнерівських» бойовиків

06.08.2020 08:22   -

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв видати затриманих у Мінську найманців «ПВК Вагнера» українським правоохоронцям. Про це в інтерв’ю білоруській агенції Радіо Свобода розказав журналіст Дмитро Гордон, якому вдалося поговорити з Лукашенком.

Гордон повідомив, що президент Білорусі готовий виконати дану Володимиру Зеленському обіцянку і передати злочинців в Україну.

«Він (Лукашенко – ред.) сказав, що Зеленський попросив його передати Україні тих, хто брав участь у боях на Донбасі проти України, включаючи українців. Він зазначив, що зелене світло буде дано прокуратурі та іншим правоохоронним органам Білорусі, які відповідно до білоруського законодавства зроблять усе необхідне для передачі злочинців як Росії, так і Україні», – сказав Дмитро Гордон.

Олександр Лукашенко та Дмитро Гордон

За словами журналіста, Лукашенко налаштований дуже рішуче в питанні захисту своєї країни, суверенітету і територіальної цілісності. Цього, на думку Гордона, свого часу не вистачило Україні.

«Мене приємно надихнула рішучість президента Лукашенка захищати суверенітет та територіальну цілісність його країни. Цього не вистачало Україні, коли Росія вкрала у неї Крим. Мені було дуже цікаво почути, що сказав Лукашенко: якщо Росія чи інша країна зазіхне на територіальну цілісність Білорусі, він би боровся за свою країну до останнього», – підкреслив український журналіст.